Meny

Keramikverkstad

Keramikverkstad
I keramikverkstaden finns arbetsbord och ugnar endast avsedda för keramik. För att få tillgång till keramikverkstaden ska nya anslutna genomgå en obligatorisk introduktionskur för genomgång av verkstadsrutiner, säkerhet och handhavande av ugnarna.

Bokning av ugnar görs i en delad kalender som du får tillgång till vid introkursen och via keramikens facebooksida: Keramiken, KKV Malmö.

Bokning & debitering

Skriv alltid upp namn, nummer, datum och stäm av bränning temperaturen vid start och slut. Den som startar ugnen ansvarar för att tömma ugnen. Det finns sättmaterial tillgängligt på verkstaden. Efter varje bränning ska ugn och plattor rengöras.

Debitering av ugnarna står i relation till antalet förbrukade kWh. Mätarställning för den aktuella ugnen ska noteras före och efter varje bränning.

Ugnar

Provugn
30 liter för stengods temperatur 4,5 kW. Innermått B27x D27cm i bottenplattan, H30 cm.

Stora ugnen
1000 liter för stengods temperatur 48 kW. Innermått B72, D110, H120cm.

Mellanugnen
Mått ca 68 x 445 och H80cm.

Toppmatad ugn
Mått ca 68 x 445 och H80cm. Ugnen kan köras parallellt med andra ugnar då den går på en annan säkring.

Automatik

Styrningen förvaras på kontoret. Försäkrade anslutna med behörighet kan hämta ut styrningen där. SE7000 automatik används till den stora och den lilla ugnen och flyttas genom omkoppling däremellan. Den toppmatade ugnen har egen automatik. Observera att ugnarna inte kan köras parallellt.

Vask & sprutskåp

I anslutning till ugnarna finns ett rum med vask, sprutskåp (innermått ca 70 x 70 x 70 cm) för glasering, kompressor och sprayspruta. En liten kulkvarn (ca 15 cm diameter) finns för malning av glasyr-material. I verkstaden finns även modellerings stativ, kavalett och drejskiva.

Instruktionsvideos

Grunderna
Stora ugnen
Mellanugnen
Lilla ugnen
Provugnen
Gamla mekaniken
Nya mekaniken

Verkstadsansvarig

Margit Brundin
 
Mari Sjövall Anari
 

Arbetsgrupp

Karin Auran Frankenstein

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram