Meny

Aktuellt

17 januari, 2024

Nytt år och nya möjligheter. Vi håller just på att sätta budget och planerar för fullt vårens program. Nya kurser och datum kommer att skickas ut inom kort. Bland annat planeras det för kurser inom emalj, smide, fräs-, metall och 3D-modellering. 

  • KKV söker krokimodeller! Verkstaden planerar att köra igång en kroki-grupp och söker därför modeller som kan tänkas ställa upp. Tipsa gärna vidare! Vi återkommer med datum och mer information inom kort. 

  • Studiebesök i Danmark till våren! Genom stöd från Svensk-Danska fonden och Region Skåne kommer KKV arrangera två olika resor till Danmark. Syftet är att bygga och stärka nätverk, skapa dialog och undersöka nya perspektiv och kunskap om arbetsplatser, resurser och kulturpolitiska förhållanden för konstnärligt skapande i Öresundsregionen. Studiebesöken görs tillsammans med KKV-verkstäderna i Skåne och våra regionala samarbetspartners.  

  • KKV Monumental ansluter sig till KKV Riks; Kollektiva Konstnärers Riksorganisation. Tillsammans är vi starka och vi tror och hoppas att ett medlemskap i KKV Riks kommer gynna verkstadens fortsatta utveckling. 
  • Styrelsen söker nya medlemmar. Är du intresserad? hör med någon av oss i styrelsen eller kom inom kontoret. 
  • Rabatterat pris till nyexaminerade från Malmö konsthögskola. Nyexaminerade erbjuds nu 50% rabatt på anslutningsavgiften det första året efter avslutad examen vid Malmö Konsthögskola. Sprid ordet!
  • Vi har ett nytt kontrakt! Efter närstan ett års förhandlande och slit kan vi glädjande nog meddela att vi i dagarna signerat ett nytt treårigt kontrakt för Bragegatan 15. Nu landar vi i detta och styrelsen arbetar nu aktivt vidare i nära dialog med bidragsgivare för att hitta en trygg och hållbar lösning för KKV Monumental många år framöver.
24 juni, 2022

Välkommen till våra nya hemsida! Hemsidan och vår nya grafiska profil är framtagna av Bukett Grafik. Instruktionsvideos till trä-, keramik- och metallverkstäderna är filmade av Nils Petter Löfstedt.

1 juni, 2022

Av förekommen anledning vill vi påminna om att användning av hälsofarliga färger och lösningsmedel på verkstaden inte är tillåtet. Tänk på din och andras hälsa! Var noga och se till så att den färg eller medel du använder uppfyller de kriterier som gäller för allmänna utrymmen. Är du osäker så fråga styrelsen, vårt skyddsombud eller ansvarig i respektive verkstad.

Artist talks

Tips, stipendier & gestalningsuppdrag

19 januari, 2024

Konstenheten bjuder in konstnärer att anmäla intresse via anbudsansökan till ett konstuppdrag för utemiljön vid elevboendet som byggs i anslutning till Axevalla Hästcentrum. Ansök senast den 4 februari 2024.

Läs mer här

2 juni, 2022

Söker du gestaltningsuppdrag? Ladda med fördel upp din portfolio på KC-syds hemsida. Läs mer här.

1 juni, 2022

Konstpool samlar utlysningar inom kultursektorn. Läs mer här.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram