Meny

Aktuellt

15 september, 2023
  • Hissarna är under reparation med beräknat färdigställande vecka 42. Hiss 5 från markplan är planerat för avstängning under vecka 35-38. Hiss 4 påbörjas restaurering under vecka 39 när hiss 5 åter är i drift.
  • Justersågen i träverkstaden är just nu nedmonterad för reparation. Vi har landat i beslut om att ersätta sågen. Den nya sågen har Preventive Contact System – PCS®, vilket gör att klingan faller ner om ett finger kommer nära klingan. Inga fler avsågade fingrar! Leverans kommer tyvärr dröja ett par månader, men vi arbetar med att få det löst så snart det bara går.
  •  Vi har ett nytt kontrakt! Efter närstan ett års förhandlande och slit kan vi glädjande nog meddela att vi i dagarna signerat ett nytt treårigt kontrakt för Bragegatan 15. Nu landar vi i detta och styrelsen arbetar nu aktivt vidare i nära dialog med bidragsgivare för att hitta en trygg och hållbar lösning för KKV Monumental många år framöver. 
6 april, 2023

* Årsavgiften för 2023 justerades till 800 SEK .

* Även prislistan för arbete har uppdaterats från och med 1/3 (dagavgifter sänktes till 75 SEK från 1/2). I och med att elpriserna stabiliserat sig har vi nu kunnat sänka priserna för arbete på verkstaden från de krispriser som infördes under hösten och vintern. Vi testar även ett nytt system för bränning av ugnar där priset direkt beror på den el som förbrukas och justeras efter elpriset.   

24 juni, 2022

Välkommen till våra nya hemsida! Hemsidan och vår nya grafiska profil är framtagna av Bukett Grafik. Instruktionsvideos till trä-, keramik- och metallverkstäderna är filmade av Nils Petter Löfstedt.

1 juni, 2022

Av förekommen anledning vill vi påminna om att användning av hälsofarliga färger och lösningsmedel på verkstaden inte är tillåtet. Tänk på din och andras hälsa! Var noga och se till så att den färg eller medel du använder uppfyller de kriterier som gäller för allmänna utrymmen. Är du osäker så fråga styrelsen, vårt skyddsombud eller ansvarig i respektive verkstad.

Artist talks

Tips, stipendier & gestalningsuppdrag

13 juli, 2023

Just nu ligger många utlysningar ute hos Konstnärsnämnden gällande såväl Assistentstipendium (15/6-30/8), Projektbidrag (15/6-7/9) samt Internationellt utbyte och resebidrag (2/6-14/9). 

Läs mer här

13 juni, 2023

Konstnärlig gestaltning för ett Antirasistiskt Monument

Yrkesverksamma konstnärer och konstnärsgrupper kan nu anmäla intresse för att skapa en ny konstnärlig gestaltning för ett Antirasistiskt Monument i Jesusparken (Falsterboplan) i Malmö. Deadline för intresseanmälan är den 9 augusti 12.00.

Läs mer här

2 juni, 2022

Söker du gestaltningsuppdrag? Ladda med fördel upp din portfolio på KC-syds hemsida. Läs mer här.

1 juni, 2022

Konstpool samlar utlysningar inom kultursektorn. Läs mer här.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram