Meny

Emalj- & glasverkstad

Emalj- och glasverkstad
I emalj- och glasverkstaden finns en fusingugn och en keramikugn att använda för bränning av glas. Fusingugnen bör användas till fusing och slumping. Till glasgjutningar används keramikugnen i glasavdelningen och emaljugnen.

Bokning

Det går bra att boka ugnarna via Google Calender. Skriv alltid upp namn och telefonnummer, när bränningen startat och topptemperatur. Den som startar ugnen ansvarar för att öppna och tömma ugnen då bränningen är klar.

Debitering

Mätarställning för aktuell ugn ska noteras före och efter bränning. Debitering står i relation till förbrukade kilowattimmar.

Ugnar

Fusingugn Cerama IR 6090I
Innermått B95, D63, H30 cm.

Keramikugn
Innermått B36 x D50 x H50 cm

Emaljugn
B100 x D120 cm OBS! 

Rengöring efter användning.

Automatik

Fusingugnen, keramikugnen och emaljugnen är utrustade med ugnsautomatik som är lättprogrammerad och ger full kontroll över bränning och avkylning. 

Erfoderlig kunskap om bränntemperaturer och bränningsförlopp krävs. Be om hjälp om du är osäker. Ugnarna i glasverkstaden kan användas parallellt. 

Blästerskåp

I monteringshallen finns två blästerskåp. I den silverfärgade blästern kan blästermediet (olika kornstorlek) lätt bytas beroende på vilken effekt man eftersträvar. OBS! Blanda inte ihop olika blästermedier!

Sättmaterial

Det finns en del sättmaterial tillgängligt. Efter varje bränning ska ugn och ugnsplattor rengöras.

Verkstadsansvariga

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram