Meny
Portrait 1 Sara Sjöbäck Photo David Neman

Artist talk: Artist Talk med Sara Sjöbäck

17/04, 2024
19.00
KKV Monumental, Bragegatan 15, Malmö
Facebook-evenemang →

Sara Sjöbäck (f. 1988) är en konstnär som bor och arbetar mellan Malmö och Stockholm. Sara Sjöbäck härstammar från Sjöbo, en liten industristad i södra Sverige, och hennes verk ifrågasätter industrimaterialens funktionalitet och känslomässiga kraft. Sjöbäck lärde sig tidigt att använda mekaniska verktyg genom sin fars mekaniska verkstad och tog dessa processer och tekniker från honom och hans kamrater och gjorde dem till sina egna. Hon hittar distinkta former för uttryck och berättande och skapar nya historier med metall, glas och neon samtidigt som hon utforskar teman som kön, ursprung, arv och kultur. Materialen bryts, viks och lagas i en fysiskt utmattande och arbetsintensiv process för att slutligen anta en ny form och mening. Sjöbäcks process börjar ofta i liten skala med personliga anekdoter och erfarenheter, vilket resulterar i stora installationer och verk som beställs för offentliga platser runt om i Sverige. 

Du kan se Saras verk på Sjöbo Konsthall 23/3-1/6 (23/3-1/6), "Like Me" på Coulisse Gallery i Stockholm 25/4-20/5 och ett offentligt verk i samband Kumla Konst på hög med invigningen 2/6. 

Biografi:
Sara Sjöbäck är en svensk installationskonstnär utbildad vid Royal College of Art i London (MFA), Beckmans Designhögskola (BA) och Konstfack. 

Länkar:
https://www.instagram.com/sarasjoback
https://sarasjoback.se/

Föredraget hålls på svenska med möjlighet att växla om till engelska om så önskas. 

Eventet är gratis och öppet för alla! Lokalerna är tillgänglighetsanpassade och vi har hiss från markplan. 

Välkommen! ❤️

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram