0

aktuellt

om oss

verkstäder

mentalverkstaden

anslutning

projektrum

Konstnärsutbyte

tjänster

länkar

kontakt

arkivStiftelsen KKV Monumental drivs med stöd av:


01


0


04

aktuellt

 Med anledning av Covid-19:
Det råder just nu en ökad smittspridning av Covid i samhället och verkstaden är tyvärr inget undantag. Vi följer FHM rekommendationer. Stanna fortfarande hemma vid syntom. Håll avstånd och var rädda om er och varandra!

AKTUELLT

KKV Monumental söker vikarierande administratör på grund av föräldraledighet.
Läs mer här

Av förekommen anledning vill vi påminna om att användning av hälsofarliga färger och lösningsmedel på verkstaden inte är tillåtet. Tänk på din och andras hälsa! Var noga och se till så att den färg eller medel du använder uppfyller de kriterier som gäller för allmänna utrymmen. Är du osäker så fråga styrelsen, vårt skyddsombud eller ansvarig i respektive verkstad. Anslutna har det senaste vittnat om huvudvärk och försämrat allmäntillstånd och vi har vid flera tillfällen mötts av stark doft av lösningsmedel. Vi ser väldigt allvarligt på det inträffade då vi har såväl personer med nedsatt luktsinne på grund av Covid, gravida och allergiker i vår närhet.

Arbete med våra introduktionsfilmer fortskrider och styrelsen har beslutat att samarbeta med Nils Petter Löfstedt på Himlens Mörkrum AB, som även är en ansluten till kollektivverkstaden. 

Den nya hemsidan färdigställs i april. Styrelsen arbetar med Bukett Grafik i Malmö för grafisk profil och utförande. Hemsidan möjliggörs genom stöd från KUR, Region Skåne och Malmö Stad.

Från Malmö Stad har verkstaden fått bidrag för återstart av det fria kulturlivet till att bedriva utökad kursverksamhet under 2022. Kurser inom bland annat gjutning och emalj är under planering. Vi återkommer med mer information kring detta under våren. 

  Save the date! Den 26 mars blir det vårstädning på verkstaden. Mer info skickas ut inom kort.

Boken om gjuteriet är klar! Är ni intresserade av att köpa ett exemplar så hör med Anna på kontoret. En perfekt present till dig själv eller någon du tycker om.

Verkstaden har utsett ett skyddsombud, Erik Vestman. Tillsammans med styrelsen arbetar han förebyggande med arbetsmiljöfrågor. Verkstaden har även ett Policydokument gällande kränkningar och sexuella trakaserier.
Läs mer här

Med stöd av Region Skåne har en folder utformas där kollektivverkstäderna i Malmö tillsammans med IFÖ-verken i Bromölla, Keramisk Center i Höganäs samt KKV i Ängelholm finns representerade. Läs mer här!

  Som ansluten till KKV Monumental har du möjlighet att nyttja även andra kollektivverkstäder i Malmö. Detta kan göras under en begränsad tid per år mot självkostnadspris. Kontakta berörd verkstad för mer information.

TIPS, STIPENDIER & GESTALTNINGSUPPDRAG

Två konstuppdrag till Göteborgs botaniska trägård. Ansök senast den 14 mars
Läs mer här

 Sök bidrag hos Stiftelsen Konstnärernas Hjälpfond vid insjuknande i eller misstanke om covid-19. Årligen utdelas cirka 4 miljoner kronor. Enligt fondens stadgar lämnas bidrag till konstnärer som på grund av ålder eller sjukdom fått sin arbetsförmåga nedsatt och är i behov av ekonomiskt stöd.
Läs mer här

Konstpool samlar utlysningar inom kultursektorn
Läs mer här

Söker du gestaltningsuppdrag? Ladda med fördel upp din portfolio på KC-syds hemsida.
  Läs mer här