verkstäder / keramik

KERAMIKAVDELNINGEN

Karin Auran Frankenstein är av styrelsen utsedd som ansvarig för keramikverkstaden. Vänd dig till Karin för frågor om material och ugnar, utvecklingsförslag, kurser etc.

Ugnarna är endast avsedda för bränning av keramik. Erforderlig kunskap om bränntemperatur och bränningsförlopp krävs för att få använda dem. Introduktionskurs i keramik är obligatorisk. 

Styrelsen har beslutat att styrningen tills vidare förvaras på kontoret. Försäkrade anslutna med behörighet kan hämta ut styrningarna på kontoret.

Keramikverkstaden har ett nytt digitalt bokningssystem för ugnarna. Mer information finner du på keramikverkstadens egen Facebooksida: Keramiken, KKV Malmö. För frågor eller funderingar hör med verkstadsansvarig, Karin Auran Frankenstein. 

Skriv alltid upp namn, nummer, datum och stäm av bränningstemperaturen vid start och slut. Den som startar ugnen ansvarar för att tömma ugnen. Det finns sättmaterial tillgängligt på verkstaden. Nya sättplattor inköpta under 2016. Efter varje bränning ska ugn och plattor rengöras.

0

Debitering
Användandet av ugnarna står i relation till antalet förbrukade kWh. Mätarställning för den aktuella ugnen ska noteras före och efter varje bränning.
 
Provugn
30 liter för stengodstemperatur 4,5 kW. Innermått 27x 27cm i bottenplattan, höjd 30 cm.
 
Stora ugnen
1000 lier för stengodstemperatur 48 kW. Innermått 72 cm bred, 110 cm djup, höjd 120 cm.

Mellanugnen
Måtten cirka 68x445 och höjd 80 cm.
 
Automatik
SE7000 automatik används till den stora och den lilla ugnen och flyttas genom omkoppling däremellan. Via bidrag från KUR 2017 har ny användarvänlig automatik installerats i Keramikverkstaden.Observera att ugnarna inte kan köras parallellt. Instuktionshäfte finns.
 
Övrigt
I anslutning till ugnarna finns ett rum med vask, sprutskåp (innermått ca 70 x 70 x 70 cm) för glasering, kompressor och sprayspruta. En liten kulkvarn (ca 15 cm diameter) finns för malning av glasyr-material. I verkstaden finns även sedan hösten 2016 modelleringsstativ, kavalett och drejskiva.