aktuellt

AKTUELLT

Först och främst ett stort varmt tack till samtliga anslutna som deltog på städdagen lördagen den 6/10 och tack Marie Loft för god mat!

En anslagstavla för bokning av yta i Monteringshallen är på plats och kommer att börja användas inom kort. Mer info kommer!

Save the date! Artist Talks under hösten är nu inplanerade. Först ut är konstnären Janeric Johansson. Notera datumen 24/10, 14/11 samt 5/12.

Vi arbetar för att förbättra sopsorteringen på verkstaden. Vissa av er har säkert redan sett att vi numera sorterar vårt matavfall.

Nya priser på verkstaden börjar gälla från och med årsskiftet 2019. Vi kommer att slopa timavgiften och höja dagavgiften från nuvarande 45 SEK till 50 SEK.


Gipskurs - grunder i formtagning i gips för gjutning med lera den 17 september 2018. Foto: karin Auran Frankenstein

KURS

Introduktionskurs i träverkstaden den 18/10 kl: 16-18
Obligatorisk kurs för nya anslutna och för de som behöver en uppfäschning i säkerhet och handhavande av träverkstadens maskiner.

Kursledare är Viggo Wichmann, verkstadsansvarig i träverkstaden.  Anmäl dig via administrationen. Kostnad en dagavgift (45 SEK). Välkomna!

ÖVRIGT

Den 25 maj i år ersätts PUL (Personuppgiftslagen) av en ny dataskyddsförordning (GDPR). Med anledning av det har vi uppdaterat vår policy kring hantering av dina personuppgifter.
Läs mer här

Nytt policydokument har utformats gällande kränkningar och sexuella trakaserier.
Läs mer här

Handledning i gjutning och gjutteknik
Som ansluten till Monumental har du möjlighet att boka tid med våra duktiga gjutare på Maiale för extra handledning och expertis inför mindre gjutprojekt. Kostnad för handledning är 100 SEK/ timme. För mer info tag kontakt med Clara.

Som ansluten till KKV Monumental har du möjlighet att nyttja även andra kollektivverkstäder i Malmö. Detta kan göras under en begränsad tid per år mot självkostnadspris. Kontakta berörd verkstad för mer information.

TIPS, STIPENDIER & GESTALTNINGSUPPDRAG

Iaspis/Konstnärsnämnden utlyser internationella residens. Ansök senast den 18 oktober.
 Läs mer här

Söker du gestaltningsuppdrag? Ladda med fördel upp din portfolio på KC-syds hemsida.
  Läs mer här

Konstpool samlar utlysningar inom kultursektorn
Läs mer här