aktuellt

 Med anledning av Covid-19:
KKVMM håller öppet men med skärpta riktlinjer för att minimera smittorisk. Vi följer FHM rekommendationer. Det är av störta viktt att alla tar sitt ansvar. Håll avstånd, var rädda om er och varandra!

* Kom inte till verkstaden om du har symtom som påminner om förkylning eller influensa.
 
* Stanna hemma tills du är helt frisk och ytterligare två dagar.
 
* Kom inte till KKV om någon i din närhet (familj, partner, sambos) har ovan nämnda symptom.
* Håll god handhygien och avstånd.

AKTUELLT
Glad sommar önskar styrelsen på KKV! Nu tar styrelsen ett välförtjänt sommaruppehåll under juli. Möten och planering återupptas under augusti. Vi ser ljust på hösten och hoppas kunna öppna upp mer för fortbildning, föreläsningar och kul samarbeten. Mer info kommer framöver. 

Kontoret håller stängt under vecka 29, 30 och 32. Under vecka 28 och 31 råder semestertider, vilket gör att kontoret kanske är stängt någon dag eller stänger tidigare eller öppnar senare än vanligt. Maila eller ring för att avtala tid om du vill vara säker på att vi är på plats. 


Sommarfesten fick hända och det var en befrielse. Foto: Karin Auran Frankenstein 15 juni 2021.

Vi arbetar på med vår nya hemsida i samarbete med Zirke och ett första utkast är snart på plats. Finansiering sker via Expresstöd från Region Skåne och Corona-stöd från Malmö Stad samt nytt beviljat krisstöd från Kulturrådet för särskilda insatser riktad mot digital närvaro.Fotografering av verkstad kommer att ske i början på juli. Det kan hända att vi behöver be er flytta er ur bild en kort stund under fotograferingen, men hoppas på bra samarbete och så kommer det att gå hur smidigt som helst. 

Introduktionsfilmerna kommer att startas upp i höst. Erik Vestman och Linnéa Carlsson arbetar med upplägg och förarbete. Tack till er som hört av er och visat intresse för medverkan! Vi kommer att kontakta er framöver så snart vi har upplägget klart för oss.Projektet finansieras via krisstöd från Kulturrådet.

En vänlig påminnelse till alla som arbetar på verkstaden i sommarvärmen. Glöm inte stänga till fönster och dörrar efter er när ni går! 

Verkstaden har utsett ett skyddsombud, Erik Vestman. Tillsammans med styrelsen arbetar han förebyggande med arbetsmiljöfrågor. Tveka inte ta kontakt om det är något du vill lyfta gällande arbetsmiljö och säker vistelse i verkstaden!

Verkstaden har ett Policydokument gällande kränkningar och sexuella trakaserier.
Läs mer här

Verkstaden har beviljats 225.000 SEK i bidrag för utrustning och förbättringar på verkstaden 2021 via Kulturrådet. Dammhantering och förbättrad luftmiljö är i år högsta prioritet. Nya dammsugare med anpassade filter kommer bl.a. att köpas in till samtliga verkstäder.

Med stöd av Region Skåne har en folder utformas där kollektivverkstäderna i Malmö tillsammans med IFÖ-verken i Bromölla, Keramisk Center i Höganäs samt KKV i Ängelholm finns representerade. Läs mer här!

  Som ansluten till KKV Monumental har du möjlighet att nyttja även andra kollektivverkstäder i Malmö. Detta kan göras under en begränsad tid per år mot självkostnadspris. Kontakta berörd verkstad för mer information.

TIPS, STIPENDIER & GESTALTNINGSUPPDRAG

KRO, checklista för krishantering i Coronatider
Läs mer här

Konstpool samlar utlysningar inom kultursektorn
Läs mer här

Söker du gestaltningsuppdrag? Ladda med fördel upp din portfolio på KC-syds hemsida.
  Läs mer här