aktuellt

 Med anledning av Covid-19:
KKVMM håller öppet men med skärpta riktlinjer för att minimera smitta. Vi följer FHM rekommendationer. Det är av störta viktt att alla tar sitt ansvar. Kom inte till verkstaden om du har syntom - om ens milda. Det gäller även om någon i din närhet har det. Stanna hemma tills att du är helt frisk och ytterligare två dagar.

Håll avstånd och var rädda om er och varandra!


Sommarfesten fick hända och det var en befrielse. Foto: Karin Auran Frankenstein 15 juni 2021.

AKTUELLT
Vi är tillbaka! Arbetet med hösten planering är i full gång. Nästa styrelsemöte hålls i början på september.

Välkomna på kurs!

* onsdagen den 15 september 13.00-14.30, lär dig allt om KKV’s nya förbindningsfräs. Ett fantastiskt bra verktyg för olika former av precisions-konstruktioner. Kursen är obligatorisk för alla som vill ha tillgång till förbinningsfräsen. Inköpt till KKV Monumental genom bidrag från Kulturrådet. Kursledare: Thomas Auran. 

onsdagen den 15 september 15.00-17.00, introkurs i träverkstaden. Säkerhet och handhavande av maskiner i träverkstaden. Obligatorisk kurs för nya anslutna. Kursledare: Thomas Auran

* * onsdagen den 22 september 17.00-18.30,  lär dig allt om KKV’s nya förbindningsfräs. Ett fantastiskt bra verktyg för olika former av precisions-konstruktioner. Kursen är obligatorisk för alla som vill ha tillgång till förbinningsfräsen. Inköpt till KKV Monumental genom bidrag från Kulturrådet. Kursledare: Thomas Auran. 

Anmäl dig via administrationen: info@kkvmm.se. Kostnad är 50:- (en dagavgift). 

Vi arbetar på med vår nya hemsida i samarbete med Zirke och ett första utkast är snart på plats. Finansiering sker via Expresstöd från Region Skåne och Corona-stöd från Malmö Stad samt nytt beviljat krisstöd från Kulturrådet för särskilda insatser riktad mot digital närvaro.

Introduktionsfilmerna kommer att startas upp i höst. Erik Vestman och Linnéa Carlsson arbetar med upplägg och förarbete. Tack till er som hört av er och visat intresse för medverkan! Vi kommer att kontakta er framöver så snart vi har upplägget klart för oss.Projektet finansieras via krisstöd från Kulturrådet.

Verkstaden har utsett ett skyddsombud, Erik Vestman. Tillsammans med styrelsen arbetar han förebyggande med arbetsmiljöfrågor. Tveka inte ta kontakt om det är något du vill lyfta gällande arbetsmiljö och säker vistelse i verkstaden!

Verkstaden har ett Policydokument gällande kränkningar och sexuella trakaserier.
Läs mer här

Verkstaden har beviljats 225.000 SEK i bidrag för utrustning och förbättringar på verkstaden 2021 via Kulturrådet. Dammhantering och förbättrad luftmiljö är i år högsta prioritet. Nya dammsugare med anpassade filter kommer bl.a. att köpas in till samtliga verkstäder.

Med stöd av Region Skåne har en folder utformas där kollektivverkstäderna i Malmö tillsammans med IFÖ-verken i Bromölla, Keramisk Center i Höganäs samt KKV i Ängelholm finns representerade. Läs mer här!

  Som ansluten till KKV Monumental har du möjlighet att nyttja även andra kollektivverkstäder i Malmö. Detta kan göras under en begränsad tid per år mot självkostnadspris. Kontakta berörd verkstad för mer information.

TIPS, STIPENDIER & GESTALTNINGSUPPDRAG

Dags att söka ateljéstipendie från Malmö stad. Ansök senast den 1 september
Läs mer här

KRO, checklista för krishantering i Coronatider
Läs mer här

Konstpool samlar utlysningar inom kultursektorn
Läs mer här

Söker du gestaltningsuppdrag? Ladda med fördel upp din portfolio på KC-syds hemsida.
  Läs mer här