aktuellt

GLAD PÅSK
Kontoret håller stängt under påskhelgen mellan den 9/4-13/4. Träffas åter på tisdag den 14:e. Var rädda om en och njut av vårsolen!

AKTUELLT
 Med anledning av Covid-19:
KKVMM håller tills vidare öppet som vanligt men med skärpta riktlinjer för att minimera smittorisk. Våra interna kurser hålls som planerat, men publika arrangemang är lagda på is. Flera av våra anslutna tillhör riskgrupper och det är oerhört viktigt att alla tar sitt ansvar. 

* Kom inte till verkstaden om du har symtom som påminner om förkylning eller influensa. Det gäller även om symtomen bara är lindriga (feber, torrhosta, snuva, halsont, huvudvärk, värk i muskler och leder, illamående).
 
* Stanna hemma tills du är helt frisk och ytterligare två dagar.
 
* Kom inte till KKV om någon i din närhet (familj, partner, sambos) har ovan nämnda symptom.
*Håll god handhygien och avstånd


Bild från monteringshall feb-19, Foto: Johan Röing

  Southern Sweden Design Days är framflyttat till den 10-13 september 2020. Malmö Open Studios skjuts framåt på obestämd tid.

Från och med 1 april 2020 slopar vi 5-dagars veckor i projektrummen. Verkstaden tar betalt för samtliga dagar som projektrummen nyttjas. Nu går det också bra att hyra Konstitutets tidigare kontor (våning 2 uppe vid köket) för ”dammfria projekt”. Kostnaden är 65 SEK/dag. 

keramikavdelningen har fått tillskott av en toppmatad ugn som bokas via den delade kalendern. Nyckel till ugnen kvitteras ut hos Anna. Du ska ha gått ugnskursen för att få bränna i ugnen. Vid första tillfället du bränner, boka tid med verkstadsansvarig för genomgång av automatik. Ugnen kan köras parallellt med andra ugnar då den går på en annan säkring. 

Vi har en ny ansvarig i keramikverkstaden, Margit Brundin. Kontakta Margit för frågor om ugnar och bränning eller i andra ärenden knutna till keramikområdet. Karin ingår fortsatt i arbetsgruppen och finns också behjälplig. 

Som ansluten till KKV Monumental har du möjlighet att nyttja även andra kollektivverkstäder i Malmö. Detta kan göras under en begränsad tid per år mot självkostnadspris. Kontakta berörd verkstad för mer information.

Verkstaden har ett Policydokument gällande kränkningar och sexuella trakaserier.
Läs mer här

TIPS, STIPENDIER & GESTALTNINGSUPPDRAG
KRO, checklista för krishantering i Coronatider
Läs mer här

Hjälp KRO att fylla i nedan enkät om hur coronapandemin och de åtgärder som satts in för att hindra smittspridningen har påverkat er ekonomiskt.
Länk till enkät

Söker du gestaltningsuppdrag? Ladda med fördel upp din portfolio på KC-syds hemsida.
  Läs mer här

Konstpool samlar utlysningar inom kultursektorn
Läs mer här