aktuellt

Kurs i 3D-modellering i Blender och 3D-utskrift
fredag och lördag 22 & 23 september 10.00-16.00

Kursen behandlar de typiska gränssnitt som finns för 3D-modellering genom mjukvaran Blender, navigation av det virtuella rummet samt skapande av geometri och interaktion med den samma genom nämnda program.

Vi lär oss använda det fria modelleringsprogrammet Blender. Det innebär navigering i det virituella rummet och framställande av 3D-modeller. Vi tar modellerna vidare och skriver ut så många vi hinner på verkstadens 3D-skrivare (3st).

Ni får också lära er hur man kan arbeta med 3D-modellering och 3D-utskrifter genom tredjepartstjänst (Shapeways). Vilket ger andra möjligheter gällande materialval.

Kursledare: Jakob Sahlström samt Jan Cardell

Medttag egen dator samt ladda gratis ner Blender via länken här

Gratis deltagande för KKV Monumentals medlemmar och anslutna till Kollektivverkstäderna i Malmö. Anmäl dig via mail: info@kkvmm.se

VÄLKOMNA!


Skulpturer i bron av Johan Röing och Emelie Sandström. Foto: Johan Röing 2016

AKTUELLT

Kontoret håller stängt under vecka 37 (11-15 september) pg.a. semester. Träffas åter måndagen den 18 september.

Mellersta ugnen i keramikverkstaden är under reparation. Vi inväntar byte av element som fixas via Cebex under vecka 37 eller 38. Tänk på att erfordig kunskap behövs för att få använda ugnarna. Är du osäker ta hjälp av en assistent eller kollega!

Kvittera gratis ut nycklar till våra omklädningsskåp via kontoret. Dessa skall användas för kortare förvaring under din vistelse på verkstaden. Krokar, hängare samt skohylla finner du i entrén samt i korridoren utanför kontoret.

Av förekommen anledning vill vi be er att inte blockera våra containrar på gården genom att parkera framför dem. Då går det inte att komma till och tömma.

Vakuumugn har köpts in till gjuteriet. En del i vår digitala utveckling inom 3D-sektorn. Vi arbetar nu vidare med att gjuta av 3D-modeller i PLA till brons. Läs mer om vårt 3D-verkstad Här

Den 10 november ”öppet hus” i samarbete med nätverket kollektivverkstäderna. Vi vänder oss till speciellt inbjudna personer från kulturlivet. Syftet är att visa upp de möjligheter för arbete som finns i våra verkstäder samt att nå ut till nya målgrupper och samarbetspartners. Ansvariga från styrelsen är Ana María Bermeo Ujueta samt Johan Röing.

TIPS, STIPENDIER & GESTALTNINGSUPPDRAG

Utbildning i MUltipelproduktion 9-17 nov, Mediaverkstaden Skåne
Läs mer här

Konstpool samlar utlysningar inom kultursektorn
Läs mer här