aktuellt


VÄLKOMMEN PÅ KURS

  Introkurs i keramik
Fredagen den 14 februari 2020 kl. 10.00-12.00. Obligatorisk kurs för samtliga som vill använda ugnarna i keramikverkstaden. Kursledare: karin Auran Frankenstein. Anmäl dig via administrationen. Kostnaden är en dagavgift.


Bild från gipskurs september 2018.

AKTUELLT

KKV monumental har fått ny ordförande och vice ordförand.
 Karin Auran Frankenstein axlar numera rollen som ny ordförande i styrelsen. Viggo Wichmann har valts till vice ordförande/verkstadsansvarig. Grattis och lycka till önskar vi på KKV! 

Anna är tillbaka på kontoret på 100%. Ni som saknar Jane får möjlighet att träffa henne redan under vecka 7 då hon gör ett kortare gästspel på kontoret några dagar. 

Viggo servar Bordsfräsen, Odin, i träverkstaden. Ny fräsklinga är beställd. Information om kurs skickas ut inom kort. 

  Under vecka 8 och 9 (17/2-1/3) hålls kurs för konsthögskolans elever i gjutning och formtagning. De kommer till största del arbeta nere i gjuteriet, men räkna med att det kommer att vara lite trängre på verkstadsgolv och i köket dessa dagar. Men ju fler, desto bättre, inte sant?! :) 

  Verkstaden har fått beviljat stöd från Kulturrådets utrustningsbidrag. Vi återkommer med mer information kring detta när budget är spikad. Men vi ser fram emot att kunna uppdatera verkstaden ytterligare under året.  

  Är du ansluten med egen hemsida och vill bli länkad på vår hemsida? Maila din adress till info@kkvmm.se så ordnar vi det. 

Som ansluten till KKV Monumental har du möjlighet att nyttja även andra kollektivverkstäder i Malmö. Detta kan göras under en begränsad tid per år mot självkostnadspris. Kontakta berörd verkstad för mer information.

Verkstaden har ett Policydokument gällande kränkningar och sexuella trakaserier.
Läs mer här

TIPS, STIPENDIER & GESTALTNINGSUPPDRAG

Dags att söka Malmö Stads Kulturstipendier. Ansökan är öppen till och med den 17 februari 2020.
Läs mer här

Sju konstnärsuppdrag till Högbo specialistsjukhus i Göteborg. Ansök senast den 26 januari. 
Läs mer här

Sök Skånska Konstnärsklubbens stipendier. Sista ansökningsdag 13 mars.
Läs mer här

Söker du gestaltningsuppdrag? Ladda med fördel upp din portfolio på KC-syds hemsida.
  Läs mer här

Konstpool samlar utlysningar inom kultursektorn
Läs mer här