aktuellt

VÄLKOMNA PÅ KURS

Samtliga kurser kostar en dagavgift (45 SEK) för anslutna till KKV monumental. Anmälan görs via administrationen.

Introduktion i träverkstaden mån 16/4 16.00-18.00
Säkerhet och handhavande av maskiner. Obligatorisk kurs för nya medlemmar och för er som behöver uppdatera era kunskaper.
Kursledare: Viggo Wichmann

Svetskurs ons den 18/4 9.00-12.00, 13.00-16.00
Lär dig hantera svetsarna i metallverkstaden! Du introduceras till både Mig- och TIG-svetsning. Teori blandas med praktiska övningar och eget arbete under handledning. Max 5 deltagare!
Kursledare: Bruno Wiebelt och Linnéa Carlsson

Introduktion i keramik mån 8/5 10.00-12.00
En praktisk kurs och obligatorisk kurs för er som vill nyttja keramikugnarna. Kursen behandlar automatiken, rengörning av ugn och sättplattor samt allmänna förhållningsregler, tips och trix för bränning.

Tänk på att användningen av verkstadens ugnar kräver kunskap om material, sättkurvor och ugnar. Kursledare: karin Auran Frankenstein

Gjutformar i gjuteriet, februari 2018. Foto: Charlotte Gregmar

AKTUELLT

Vi går från PG till BG! Observera att verksden har nytt kontonummer på sina fakturor. PG stängs ner från och med den 1 maj 2018.

Kay, verkstadens bil, är reparerad och åter körbar! Bilen bokas via administrationen och kostar 100 SEK/dag och 20 SEK/mil. Får hyras mot uppvisande av giltigt körkort.

Just nu pågår nedmontering av gjuteriets stora ugn. Den ersätts av Konsthögskolans keramikugn under vår/sommar.

Glöm inte bort vårstäddning på KKV Monumental lördagen den 28 april 10.00-17.00. Ni som har saker förvarade i verkstaden se till att tömma era lager. Märk upp pågående projekt tydligt med namn och nummer. Dagen avslutas med gemensam middag och dryck.

Generationsskifte på Maiale Konstgjuteri. Clara driver sedan årsskiftet 2018 gjuteriet vidare i ny regi i nära samarbete med Charlotte. Samma namn, samma gjuteri, men i en något förnyad form.

Nytt policydokument har utformats gällande kränkningar och sexuella trakaserier.
Läs mer här

Vi arbetar vidare inom digital 3D-utveckling.
Läs mer Här

Som ansluten till KKV Monumental har du möjlighet att nyttja även andra kollektivverkstäder i Malmö. Detta kan göras under en begränsad tid per år mot självkostnadspris. Kontakta berörd verkstad för mer information.

TIPS, STIPENDIER & GESTALTNINGSUPPDRAG

KHVC tillsammans med KcSyd har utformat en kurs om offentlig upphandling och ansökningar. Anmäl dig senast den 22/4.
Läs mer här

Söker du gestaltningsuppdrag? Ladda med fördel upp din portfolio på KC-syds hemsida.
  Läs mer här

Konstpool samlar utlysningar inom kultursektorn
Läs mer här